Skip to main content

За потеклото

HiPP органскиот овес претпочита да расте на влажно и студено време на места каде што има добро водоснабдување. Освен тоа, нема посебни побарувања. Нашиот овес расте во Германија, Полска, Литванија и Шведска. Жетвата му е помеѓу јули и август. По жетвата тој се чисти и складира на суво место.